طرز تهيه مرباي به مخصوص مجلسي + نكات مهم
نوشته شده توسط : cook

طرز تهيه:

ابتدا به ها را به ابعاد دلخواه خرد كنيد و قسمت سفت وسط آن را به همراه تخم ها خارج کنید. (بنا به سلیقه خود میتوانید پوست به را بگیرید یا نگیرید.)

به ها را داخل قابلمه میریزیم و آب را به اندازه ای که روی به ها را بگیرد اضافه میکنیم و تقریبا 20 دقیقه میجوشانیم تا به ها کمی نرم شوند.

سپس شکر و هل را اضافه کرده و درب قابلمه را میگذاریم .

بعد از يك ساعت دانه های به را و تميز كرديم به مربا اضافه می کنیم این دانه ها در طی پخت مربا لعاب میدن و مربا بعد از پخت حالت ژله ای و مارمالادی به خودش میگیرد .

با شعله کم حدوداً 4 الی 5 ساعت زمان پخت درنظر میگیریم تا مربا قرمز رنگ شود و شهد آن قوام پیدا کند.

اکنون آبلیمو را اضافه کرده و اجازه میدهیم چند جوش دیگر بخورد. (حدود 5 دقیقه).

سپس شعله را خاموش کرده و صبر میکنیم تا مربا خنک شود.

وقتي خنك شد وانيل را هم به آن اضافه ميكنيم.

 

روش تهیه مرباي به بدون اضافه كردن آب:

در این روش پس از خرد کردن به ها، روی آن شکر پاشیده و به مدت 24 ساعت داخل یخچال قرار میدهیم تا آب بیاندازد و دیگر نیازی به اضافه کردن آب نیست. بقیه مراحل مثل قبل میباشد.

نکات مهم تهيه مرباي به:

  • اگر نمیخواهید به ها نرم شود از همان ابتدا شکر را روی به میپاشیم، آب را اضافه و روی شعله قرار میدهیم.
  • میزان خرد شدن “به” سلیقه ای است. برخی “به” را رنده میکنند.
  • توجه داشته باشید که در هنگام پخت، شعله گاز باید کم باشد و درب ظرف را بگذارید تا مربای خوشرنگی داشته باشید.
  • درصورتیکه رنگ مربا کاملا قرمز شد اما شهد آن رقیق بود، درب ظرف را برداشته، شعله را کمی بیشتر میکنیم تا شهد قوام یابد.
  • برای آنکه بدانید شهد قوام یافته یا نه یک قطره از آن را داخل آب سرد بریزید، اگر تا ته لیوان رسید و از هم باز نشد یعنی شهد قوام دارد.
  • بجای آبلیمو از جوهر لیمو هم میتوانید استفاده کنید.
  • برخی معتقدند دارچین هارمونی بیشتری با طعم “به” دارد و بجای آبلیمو از چوب دارچین استفاده میکنند. توجه داشته باشید که استفاده از پودر دارچین رنگ مربا را تیره میکند.
  • اگر دوست نداريد مرباي به شما ژله اي شود ، از دانه هاي به استفاده نكنيد
  • برای خوشرنگ شدن بهتر است از قابلمه مسی استفاده شود
  • اگر میخواهید رنگ مربا قرمز باشد آن را دم بیاندازید.
  • اگر مربا بعد از مدتی کپک زد به این دلیل است که آب آن زیاد بوده و شربت مربا به اندازه کافی غلیظ نشده و یا شکر آن کم بوده است. در این صورت مقداری شکر روی آن بریزید و بگذارید مجددا چند جوش بزند تا غلیظ شود
  • مربا را نباید گرم در شیشه بریزیم. اگر مربا را پس از آنکه پخته شد یک شب نگهداریم، سپس آن را در شیشه بریزیم بهتر است. پس از یک شب معلوم می شود که شربت آن رقیق است یا غلیظ. اگر رقیق بود آن را چند جوش می دهیم تا غلیظ شود.
  • معمولا مربا را هر بار پیش از دو یا سه کیلو بهتر است درست نکنیم. با این مقدار مربای بهتری بدست می آید. اگر خواسته باشید مربای بیشتری بپزید در چند نوبت و هر نوبت دو یا سه کیلو درست کنید.

نوش جان…

 

منبع: هفت گنج




:: بازدید از این مطلب : 262
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 5 مهر 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: